NA 4 PORCE
Příprava: 20 minut + 15 minut smažení
* 600 g vinné klobásy
* hladká mouka na obalování
* 2 vajíčka
* sůl
* strouhanka na obalování
* 1 lžička sušeného rozmarýnu
* olej na smažení
* vařené brambory nebo bramborová kaše k podávání
1. Klobásu rozdělte na čtyři porce, stočte a naskrz propíchněte špejlí. Vajíčka rozkvedlejte v misce s trochou vody a soli; do strouhanky zamíchejte rozmarýn. Klobásu postupně obalujte v mouce, rozšlehaném vajíčku a v rozmarýnové strouhance.
2. Obalené klobásy smažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi dozlatova. Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Plněné žampiony |
Krůtí roláda s vinnou klobásou |
Slaný koláč s vinnou klobásou |