Doporučujeme

Smažená kuřecí stehna

Smažená kuřecí stehna | foto: Apetit

Smažená kuřecí stehna v jižanském stylu

Mléčná marináda vykouzlí z obyčejného kuřecího masa překvapivou lahůdku. V originálním "trojobalu" pak usmažíte jižanskou specialitu, kterou rádi zahrnete do svého stálého kuchařského repertoáru.


NA 4 PORCE

Příprava: 25 minut + několik hodin marinování

* 8 kuřecích paliček (dolní část stehna)
* 1,5 l plnotučného mléka
* 250 g hladké mouky
* 1 lžičku chilli
* 3 lžičky soli
* 2 vejce
* olej na smažení

1. Porce kuřete naskládejte do mísy, zalijte mlékem, přidejte lžičku soli a promíchejte. Zakryjte potravinovou fólií a uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice.

2. Celý obsah mísy přesuňte do velké pánve a přiveďte k varu. Poté ztlumte a vařte čtvrt hodiny na mírném ohni, až je maso měkké.

3. Vyjměte kousky kuřete z mléka a nechte je několik minut chladnout. Do igelitového sáčku nasypte mouku, dvě lžičky soli a chilli, postupně do něj vkládejte jednotlivé porce kuřete a pokaždé jej pečlivě protřepte. Pak stehýnka obalte rozšlehaným vejcem a nakonec znovu moukou. Nechte je čtvrt hodiny oschnout.

4. Ve vyšším kastrolu nebo v pánvi rozpalte olej, vkládejte do něj kuřecí paličky a smažte je po každé straně minutu, dokud není kůrka křupavá a zlatohnědá. Chutnají skvěle teplé i vychladlé; jako příloha je nejlepší křupavá bageta, zelený salát a smažené bramborové lupínky.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Brambory zapečené se slaninouBrambory zapečené se slaninou
            Slepičí polévkaSlepičí polévka
            Křehký máslový koláčKřehký máslový koláč

           

  • Vybrali jsme pro Vás