NA 4 PORCE
Příprava: 25 minut + několik hodin marinování
* 8 kuřecích paliček (dolní část stehna)
* 1,5 l plnotučného mléka
* 250 g hladké mouky
* 1 lžičku chilli
* 3 lžičky soli
* 2 vejce
* olej na smažení
1. Porce kuřete naskládejte do mísy, zalijte mlékem, přidejte lžičku soli a promíchejte. Zakryjte potravinovou fólií a uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice.
2. Celý obsah mísy přesuňte do velké pánve a přiveďte k varu. Poté ztlumte a vařte čtvrt hodiny na mírném ohni, až je maso měkké.
3. Vyjměte kousky kuřete z mléka a nechte je několik minut chladnout. Do igelitového sáčku nasypte mouku, dvě lžičky soli a chilli, postupně do něj vkládejte jednotlivé porce kuřete a pokaždé jej pečlivě protřepte. Pak stehýnka obalte rozšlehaným vejcem a nakonec znovu moukou. Nechte je čtvrt hodiny oschnout.
4. Ve vyšším kastrolu nebo v pánvi rozpalte olej, vkládejte do něj kuřecí paličky a smažte je po každé straně minutu, dokud není kůrka křupavá a zlatohnědá. Chutnají skvěle teplé i vychladlé; jako příloha je nejlepší křupavá bageta, zelený salát a smažené bramborové lupínky.
OCHUTNEJTE TAKÉ Brambory zapečené se slaninou |