Doporučujeme

Slovenské halušky

Slovenské halušky | foto: Apetit

Slovenské halušky

  • 17
Připravují se z čerstvě vařených brambor, a proto jsou tak jemné a nadýchané. Žádná zátěž pro žaludek – a koncert pro chuťové pohárky!


NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 15-20 minut vaření

* 1 kg brambor
* 250 g polohrubé mouky
* 300 g brynzy
* 400 ml smetany ke šlehání
* hrst čerstvé bazalky
* sůl a pepř na dochucení

1. Uvařte brambory, sceďte je, oloupejte a nechte trochu vychladnout.

2. Brambory prolisujte, nebo nastrouhejte. K bramborám přisypte mouku a spojte je v jednu hmotu. Přesuňte ji na pracovní plochu a dobře propracujte.

3. Utvořte placku, rozkrájejte ji na pruhy a z nich odkrajujte kousky. Vidličkou utvořte zdobné rýhy a halušky vsyp­te do hrnce s vroucí osolenou vodou. Míchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Až (po pár minutách) vyplavou na hladinu, je hotovo. Brynzu dejte do kastrolu na mírný oheň, zalijte smetanou a krátce prohřejte až vznikne hladká omáčka; případně dochuťte pepřem. Částí přelijte halušky a posypte je bazalkou.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Živáňská jehlaŽiváňská jehla
            Slovenská zelňačkaSlovenská zelňačka
            LangošeLangoše

           


  • Vybrali jsme pro Vás