Doporučujeme

Sláma je k jídlu, ale jen ta bramborová

Slaměné nemusí být jen klobouky a vdovci a stejně tak sláma nemusí být jen ta, v níž s oblibou skotačí děti v létě ve stohu. Pokud si myslíte, že sláma není k jídlu, jste na omylu. Ta bramborová je. Placky z bramborové slámy mohou být netradiční přílohou, ale také samostatným jídlem v podobě slaného koláče.

Koláč z bramborové slámy a modrého sýra

2 kg očištěných brambor 
200 g sýra niva 
1 dcl bílého vína
0,5 dcl smetany 
sůl, bílý pepř, zázvor
olej

Brambory nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme a necháme odkapat. Mezitím z nivy, vína, smetany a koření uvaříme omáčku, kterou necháme trochu vychladnout. Z nastrouhaných brambor upečeme čtyři nebo pět placek. Každou z nich namažeme připravenou omáčkou a naskládáme je na sebe. Celý koláč rozkrájíme na jednotlivé porce jako dort. Omáčkou, která zůstala, jednotlivé porce na talíři ještě podlijeme.


  • Vybrali jsme pro Vás