Doporučujeme

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou | foto: Apetit

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

  • 3
Tohle je recept z rodu labužnických! Jemné a křehké kuřecí maso skvěle vynikne v obalu z drcených vlašských ořechů. Pikantní omáčka nebo zavařenina z ovoce a koření je inspirována indickým čatní a povýší celé jídlo na dokonalou symfonii.

NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 15 minut smažení a vaření

* 4 kuřecí prsíčka
* 3 lžíce hladké mouky
* 1/2 lžičky mleté skořice
* sůl a pepř
* hrst drcených vlašských ořechů
* 1–2 rozšlehaná vejce
* 3 lžíce másla
* 1 cibulka nakrájená nadrobno
* 2 lžíce drcených vlašských ořechů
* zrníčka a šťáva ze 2 granátových jablek
* 1 lžička medu
* 100 ml červeného vína

1. 4 kuřecí prsíčka nakrájejte na úzké proužky, vložte mezi potravinovou fólii (jemné maso se díky tomu nepotrhá) a naklepejte. Rozkrájejte na požadovaný tvar. V misce promíchejte 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mleté skořice, sůl a pepř. Kousky masa namočte v 1-2 rozšlehaných vejcích a pak důkladně obalte v ořechové směsi. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a kousky masa v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Uchovejte v teple.

2. Zatímco se maso smaží, opečte v kastrole na 3 lžících másla 1 cibulku, nakrájenou nadrobno, přidejte 2 lžíce drcených vlašských ořechů, zrníčka a šťávu ze 2 granátových jablek, 1 lžičku medu, zalijte 100 ml červeného vína a na mírném ohni vařte osm až deset minut, aby omáčka pěkně zhoustla. Jemně ji osolte a opepřete - cílem je vyvážená sladkokyselá chuť.

3. Kostky kuřete můžete napichovat na koktejlová napichovátka, špejle nebo špízky. Hotovou zavařeninu podávejte zvlášť v miskách, aby si každý posloužil podle chuti. Jako příloha se hodí třeba opékané brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Granátový džus
Granátový džus
Bylinkový salát
Bylinkový salát
Sněhová pusa
Sněhová pusa


  • Vybrali jsme pro Vás