Recept je určen pro 4 osoby, ale můžete si jej připravit i v polovičních gramážích pro dva. Příprava tuňáka trvá 25 minut.
Ingredience:
4 filety tuňáka 200g
hrst černobílého sezamu
sezamový olej na pokapání ryby
mořská sůl krystalky (Maldon)
olej rostlinný na opečení
sladká sojová omáčka
Omáčka:
wasabi 1 lžička
150 ml. zakysané smetany (lehká)
šťáva z citrónu
Zelenina:
Shi-ta-ke čerstvé 100 g
1 mrkev
jarní cibulka
trochu čerstvého zázvoru
sezamový olej
Postup 1. :
1. Filety ryb potřeme sezamovým olejem.
2. Obalíme je v sezamových semínkách.
3. Na oleji zprudka opečeme po obou stranách cca 2 min.
4. Filety necháme odležet na talíři na teplém místě.
Postup 2. :
1. Houby překrojíme, mrkev nakrájíme na plátky a cibulku na šikmá kolečka.
2. Na oleji orestujeme nastrouhaný zázvor a přidáme zbylé ingredience.
3. Dochutíme solí.
Postup 3. :
1. V misce vymícháme smetanu, wasabi, a šťávu z citrónu.
Hotové porce ryby překrojíme, podáváme na restované zelenině s wasabi omáčkou. Zbývá jen to vše hezky naaranžovat na talíři a máme pochoutku pro celou rodinu. Video s tímto receptem naleznete také na stránkách v internetového časopisu Faiyo, v čísle Orient Express na www.faiyo.cz
Přejeme vám dobrou chuť!