Asijská kachní prsa

Škola vaření: Asijská kachní prsa

  • 0
Představíme vám několik skvělých receptů zdravých a chutných jídel, které nám ukáže šéfkuchař Martin Polačko z pražské školy vaření Chefparade, kde vyučuje přípravu jídel z těch nejlepších světových kuchyní. 
Dnes nám mistr kuchař poradí, jak si uvařit asijská kachní prsa. Tento recept na tradiční asijská kachní prsa nemá nic společného s kachními jídly, které známe z čínských restaurací u nás. Jedná se o exkluzivní zdravé, jednoduché, trochu exotické a chutné jídlo, které bude chutnat celé rodině.

Ingredience:

- kachní prsa s kůží

- koření five spices (Pěti vůní)

- bataty - sladké brambory

- 1 čili paprička

- 1 jarní cibulka

- 1 kokosové mléko

- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka

- solamyl

- olej na smažení

- rýžový ocet

Postup č. 1:

1. Kachní prsa osušte a kůži opatrně několikrát nařízněte - nesmíme se ale dostat až do masa!

2. Kořením potřeme prsa - jenom stranu s kůží.

3. Na rozpálenou pánev položíme prsa kůží dolů.

4. Pomalu pečeme, až se z kůže vytopí dost tuku a kůže je křupavá – cca 5 min.

5. Poté maso obrátíme a pečeme přibližně 4 minuty. Přebytečný tuk sléváme.

6. Upečené porce odložte na teplé místo a nechte maso "odpočinout" – cca 3 min.

Postup č. 2:

1. Brambory oloupeme a dáme vařit. Scedíme a rozmačkáme.

2. Přidáme kokosové mléko a ochutíme špetkou soli.

3. Nasekáme čili i jarní cibulku a smícháme s bramborami.

Postup č. 3:

1. Cibuli, nakrájenou na tenká kolečka, pokapeme rýžovým octem a obalíme solamylem.

2. Vysmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

3. Maso nakrájíme na tenčí kousky a podáváme se šťouchanými bramborami. Dozdobíme cibulkou ...

Dobrou chuť přeje Martin Polačko