Doporučujeme

Sázená vejce na hranolkách

- 8 velkých cibulí, sůl, hladká mouka, 5 vajec, strouhanka, olej, 4 porce předsmažených bramborových hranolků, petrželka

Oloupané cibule nakrájíme na silnější kolečka, osolíme, obalíme v mouce, v jednom vejci a strouhance. Pak je na oleji po obou stranách dozlatova osmažíme. V troubě upečeme bez přidání tuku a za občasného míchání hranolky. Během pečení je osolíme. Hotové hranolky rozdělíme na talíře, obložíme osmaženou cibulí, doplníme sázenými vejci a ozdobíme petrželkou.
Sázená vejce: pečeme na tuku ve speciální pánvi. Nemáme-li takovou pánev pomůžeme si lívanečníkem. Důlky pánve vymažeme tukem. Pak tam vyklepneme vejce a pečeme na mírném ohni tak, aby bílek byl tuhý a žloutek polotekutý. Upečené vejce osolíme a žloutek potřeme peroutkou namočenou v rozehřátém másle nebo v oleji.
(100 a 1 pokrmů z vajec)


  • Vybrali jsme pro Vás