Recepty na saláty
Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí
Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli
Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než...
Co jedí na Štědrý večer odborníci na hubnutí? Kapra ani salátu se nevzdají
Vánoce jsou většinou pohromou pro všechny, kdo se snaží zhubnout, nebo alespoň nepřibrat. I proto...
Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...
Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...
Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...
Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...
Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy
Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji...
Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány
Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?
Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...
Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...
Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého...
Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto
Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo...
Trendy z Jarmarku: blogerky poradily, jak nosit kousky ze dna skříně
I když máte v kapse jen pár korun, můžete se vkusně oblékat. Stačí vhodně kombinovat nové oblečení...
Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...
Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná...
Originální kabelka potěší nejen milovnice vína
Vypadá jako normální kabelka, ale uvnitř má schovanou kapsu, do které se vejde až jeden a půl...
Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve...
Procvičte se k jídlu. V nové kavárně v Londýně se za oběd platí pohybem
Běh pro oběd, tak se jmenuje nový koncept londýnské kavárny, která jako první na světě nabízí oběd...
Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte...
Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit...
Marie Rottrová: Cítila jsem, že bych se měla vdát
Dvakrát přestala zpívat, ale pokaždé se na pódium vrátila. Pochopila, že bez muziky nemůže být....
Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky
Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická...
Neumím vařit, připravuji jen saláty, říká Gisele Bündchenová
Modelka Gisele Bündchenová (36) je dvojnásobnou matkou a pro své ratolesti by měla doma připravovat...
Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit
Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a...
Potraviny, které podporují funkci jater. Vyzkoušejte kapustu i artyčok
Největší žláza lidského těla plní řadu nezbytných úkolů, bez kterých by náš organismus nemohl...
Vedení soutěže mi radilo, ať před finále nejím, říká Miss Island
Arna Ýr Jónsdóttirová (20) získala titul Miss Island minulý rok v srpnu, ale až nyní se svěřila,...
Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...
Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...
Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort
Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i...
Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření
Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s...
Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi...
Petr Havlíček: Vitaminy přijímám z ovoce, vařené zelenině se vyhýbám
Mnoha lidem chybí vitaminy, dokonce i těm, kteří se snaží jíst zdravě. Jaké potraviny si na...
Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado
Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny