Recepty na saláty

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

30. prosince 2017

Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než...

Co jedí na Štědrý večer odborníci na hubnutí? Kapra ani salátu se nevzdají

22. prosince 2017

Vánoce jsou většinou pohromou pro všechny, kdo se snaží zhubnout, nebo alespoň nepřibrat. I proto...

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19. prosince 2017

Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31. října 2017

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...

Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy

5. září 2017

Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji...

Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány

26. srpna 2017

Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...

Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

22. srpna 2017

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21. června 2017

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17. června 2017

Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13. června 2017

Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého...

Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto

9. května 2017

Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo...

Trendy z Jarmarku: blogerky poradily, jak nosit kousky ze dna skříně

12. dubna 2017  10:04

I když máte v kapse jen pár korun, můžete se vkusně oblékat. Stačí vhodně kombinovat nové oblečení...

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5. dubna 2017

Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27. března 2017

Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná...

Originální kabelka potěší nejen milovnice vína

21. února 2017  18:33

Vypadá jako normální kabelka, ale uvnitř má schovanou kapsu, do které se vejde až jeden a půl...

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11. února 2017  1:17

Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve...

Procvičte se k jídlu. V nové kavárně v Londýně se za oběd platí pohybem

7. února 2017  16:10

Běh pro oběd, tak se jmenuje nový koncept londýnské kavárny, která jako první na světě nabízí oběd...

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7. ledna 2017

Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte...

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

31. prosince 2016,  aktualizováno  27.12 15:55

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit...

Marie Rottrová: Cítila jsem, že bych se měla vdát

27. prosince 2016

Dvakrát přestala zpívat, ale pokaždé se na pódium vrátila. Pochopila, že bez muziky nemůže být....

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

22. prosince 2016

Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická...

Neumím vařit, připravuji jen saláty, říká Gisele Bündchenová

23. listopadu 2016  11:10

Modelka Gisele Bündchenová (36) je dvojnásobnou matkou a pro své ratolesti by měla doma připravovat...

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

12. listopadu 2016

Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a...

Potraviny, které podporují funkci jater. Vyzkoušejte kapustu i artyčok

1. listopadu 2016

Největší žláza lidského těla plní řadu nezbytných úkolů, bez kterých by náš organismus nemohl...

Vedení soutěže mi radilo, ať před finále nejím, říká Miss Island

25. října 2016  11:19

Arna Ýr Jónsdóttirová (20) získala titul Miss Island minulý rok v srpnu, ale až nyní se svěřila,...

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...

Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort

10. září 2016

Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i...

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

20. srpna 2016

Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s...

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16. července 2016

Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi...

Petr Havlíček: Vitaminy přijímám z ovoce, vařené zelenině se vyhýbám

14. července 2016

Mnoha lidem chybí vitaminy, dokonce i těm, kteří se snaží jíst zdravě. Jaké potraviny si na...

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

3. července 2016

Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se...

Poradny