Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty na saláty

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort

10.9.2016  0:53
Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i výživová poradci a její zdravotní přínos přirovnávají k té středomořské. Skandinavistka Dominika...  celý článek

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

20.8.2016  0:56
Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s omezeným množstvím surovin, aby to netrvalo moc dlouho a nebylo náročné na množství hrnců a...  celý článek

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16.7.2016  0:56
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi a kozím sýrem skvěle rozehřeje vaše chuťové pohádky na candáta s delikátním šalvějovým olejem a...  celý článek

Petr Havlíček: Vitaminy přijímám z ovoce, vařené zelenině se vyhýbám

14.7.2016  10:00
Mnoha lidem chybí vitaminy, dokonce i těm, kteří se snaží jíst zdravě. Jaké potraviny si na doplnění potřebných vitaminů vybírá výživový specialista Petr Havlíček, prozradil v rozhovoru v...  celý článek

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

3.7.2016  0:08
Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se vyplatí si ze slunného Řecka přivézt domů či jak si chutě řeckého léta vykouzlit i ve vlastní...  celý článek

Žena váží 222 kilogramů. Díky nadváze vydělává 50 tisíc měsíčně

1.7.2016  0:06
Pětinásobná matka Bobbi-Jo Westley (43) z Pensylvánie váží 222 kilogramů. A právě díky své nadváze měsíčně vydělá v přepočtu téměř 50 tisíc korun. Na internetu totiž ukazuje své tělo a přes...  celý článek

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

24.6.2016  0:33
Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už dochází nápady na jejich možné úpravy. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty na jahodové...  celý článek

Poradna: Snacha se zbláznila do „zdravé“ stravy. Mám obavu o vnoučata

24.6.2016  0:00
Moje snacha se zbláznila do zdravého životního stylu a nutí ho i mému synovi a hlavně vnoučatům. Podle mě je to celé nesmysl, co mám dělat? Čtenářka Ludmila poslala dotaz do rodinné poradny.  celý článek

Sushi si zvládnete uválet i doma. Máme pro vás tradiční i speciální recepty

18.6.2016  0:21
Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním trendům, a tak se řasa nahrazuje sezamem a místo sójovky se dává majonéza. Šéfkuchaři zaměření na...  celý článek

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16.6.2016  0:48
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z pražského Gastrobaru Monarch, budete...  celý článek

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9.6.2016  0:48
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky. Pokud si kromě špízů a salátu připravíte pro své hosty i následující rychlé omáčky podle...  celý článek

Zdravé vitariánské mlsání: nanuky, čokoládový dort a avokádové koláčky

4.6.2016  0:26
Pod pojmem vitariánská (syrová) strava se lidem často vybaví zejména saláty a čerstvá zelenina a ovoce. Ale i vitariáni umí příjemně osladit život sobě i svým blízkým dobrotami, ve kterých není...  celý článek

Ženy mají o sebe pečovat i po dětech, říká pětinásobná matka

3.6.2016  0:16
Jen málokdo by při pohledu na postavu Simone Gately (34) řekl, že je už pětinásobnou matkou. Blondýnka miluje fitness a prohlašuje, že ženy by po porodu neměly rezignovat na cvičení a péči o...  celý článek

Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina

1.6.2016  0:21
Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim moc dobře neudělalo. Dopřejte jim proto raději na Den dětí některé z následujících receptů,...  celý článek

Julia Robertsová radí: Dopřávejte si od všeho trošku a budete spokojení

6.5.2016  12:20
Herečka Julia Robertsová (48) věří, že ve svém věku a po třech dětech vypadá skvěle jen díky starému zlatému moudru, které radí dělat všechno s mírou. A tak střídmě cvičí, drží diety, ale také...  celý článek

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23.4.2016  0:34
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom nepříliš kalorické recepty na krůtí plátky s kuskusem, karbanátky s grilovanou zeleninou, krůtí...  celý článek

Pět tipů, jak si snížit hladinu cholesterolu

10.4.2016  0:00
O svůj cholesterol se člověk obvykle nezajímá do chvíle, kdy ho lékař při prohlídce upozorní, že výsledky nejsou dobré, a že by měl zapracovat na tom, aby hladinu snížil. Jak na to?  celý článek

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7.4.2016  0:54
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby původem z Asie jsou stejně chutné jako ty české. Jak s nimi naložit, poradí Danny Wright,...  celý článek

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2.4.2016  0:53
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si z ní dvě úžasná jídla. Skvělý chuťový dojem na svých hostech zanecháte i salátem z opečených...  celý článek

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí...  celý článek

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27.2.2016  0:49
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr. Připravte si krevetový salát se zálivkou z pomerančů, nevařenou polévku z mrkve a pomerančové...  celý článek

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Monstrózně obézní žena byla závislá na jídle. Málem kvůli tomu zemřela

11.2.2016  0:03
Dottie Perkinsová z Mississippi v pouhých 34 letech vážila téměř 300 kilogramů a její hmotnost neustále stoupala. Při každé vypjaté situaci do sebe ládovala velké množství jídla a kvůli morbidní...  celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek

Anna K: Asi přitahuju temnotu. Je to skoro vtipný, jak mi pořád něco je

18.1.2016  0:23
Anna K. o sobě říká, že v sobě má asi nějaký magnet, který přitahuje temnotu. Zdá se, že řeší jeden problém za druhým, ale na druhou stranu ji taková zkušenost posiluje. „Trošku se polituju, to...  celý článek

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16.1.2016  0:55
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné misce. Nešetří na aromatických ingrediencích a je tak báječná na zahnání zimních chmur. Nakoukli...  celý článek

Jak vybrat správný olej do kuchyně: důležitý je bod zakouření

16.1.2016  0:00
Slunečnicový, řepkový, olivový, nebo třeba kokosový? Záleží na tom, k čemu ho budete používat. A některé z nich se hodí nejen na vaření, smažení či pečení, ale také na zkrášlování těla.  celý článek

Zkuste nutričně vyváženou a na přípravu nenáročnou krabičkovou dietu

10.1.2016  0:36
Žádné zákazy, příkazy a omezení, ale chutná jídla připravená podle zásad moderní gastronomie. To je dieta, které fandíme. Už žádná speciální jídla pro vás a ostatní členy rodiny, vařit budete...  celý článek

Výpověď a žádost o rozvod v jeden týden mě nakoply, říká koučka

25.12.2015  0:20
Každému se občas stane, že doma řeší problémy z práce. Koučka a lektorka Janka Chudlíková (53) patří mezi lidi, které jejich práce baví, ale kvůli zachování duševního zdraví problémy druhých...  celý článek

Vánoce s miminkem: pozor na stromek, cesmínu i bolavé bříško

22.12.2015  0:33
Prvních několik Vánoc s miminkem a batoletem pro vás jistě bude nezapomenutelných. Pokud si je chcete pamatovat kvůli krásným okamžikům a nikoliv proplakané noci nebo návštěvě pohotovosti, je...  celý článek

Vymazlený burger s domácí majonézou podle šéfkuchaře

12.12.2015  0:53
Lehce osolené a opepřené hovězí mleté maso prohněťte, aby se řádně propojilo. „A přidejte trochu sodovky,“ radí vlastní fígl šéfkuchař Radek Šubrt. „To si zapamatujte, maso pak lépe drží...  celý článek

Rychlá večeře: Toust s kuřecím masem a cibulovým džemem

28.11.2015  0:41
Rychlá, zdravá a chutná a pěkně vypadající večeře je snem každé zaměstnané mámy. Toust s kuřecím steakem s cibulovým džemem a salátem je přesně to pravé.  celý článek

Těstoviny jsou jistota. Chutnají v salátu, polévce i sladké

8.11.2015  0:29
Těstoviny jsou v kuchyni díky své variabilitě vděčnou surovinou. Využijete je v salátech, s omáčkou i na sladko. Několik chutných podzimních nápadů připravil šéfkuchař a milovník těstovin Tomáš...  celý článek

Co večeří výživoví poradci: saláty, chléb i krevety

2.10.2015  0:00
S večeří si lidé často nevědí rady. Často se bojí večeřet později, aby nepřibrali a také se mnohdy zbytečně vyhýbají přílohám. Jak by měla zdravá večeře vypadat, jsme se zeptali výživových...  celý článek

Brokolice zapečená s kuřecím masem

28.8.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.