Doporučujeme

Salát z krůtích prsíček s medem

Krůtí prsíčka nakrájíme na hranolky. Smícháme sójovou omáčku, med a pepř. Pokrájené krůtí maso do této marinády asi na 1 hodinu naložíme, během marinování občas obracíme. Salát očistíme, rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Papriky a feferonku rozpůlíme, vyndáme vnitřek a očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Feferonku nasekáme. Okurku omyjeme a nastrouháme na plátky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Koriandr omyjeme, osušíme a otrháme lístky.

Maso necháme okapat a opečeme je ze všech stran na 2 lžících oleje. Římský salát, nudličky paprik a plátky okurky narovnáme na mísu, posypeme arašídy a posekanou feferonkou. Připravíme zálivku z limetové šťávy, soli, pepře, strouhaného zázvoru a 4 lžic oleje a pokapeme jí salát. Navrch rozložíme horké krůtí maso a ozdobíme koriandrem.

500 g krůtích prsíček, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, pepř, 1/2 hláv. římského salátu, 2 červené papriky, 1 feferonka, 1 salátová okurka, kousek zázvoru o velikosti vlašského ořechu, koriandr, 6 lžic oleje, 100 g nesolených arašídů, 1 lžíce limetové šťávy, sůl


  • Vybrali jsme pro Vás