Doporučujeme

Salát Nicoise

Salát Nicoise | foto: Apetit

Salát Nicoise

  • 3
Název proslulého salátu z francouzského Azurového pobřeží se vyslovuje [nykoaz]. Kromě zeleniny v něm musí být natvrdo vařená vejce a konzervovaný tuňák. Nejlíp chutná stylově s bílou francouzskou bagetou.


NA 4 PORCE

Příprava: 25 minut

* 4 vejce
* sůl
* 200 g zelených fazolek, čerstvých nebo mražených
* 3 středně velká rajčata, rozkrájená na čtvrtiny
* 400 g tuňáka ve vlastní šťávě
* 60 g vypeckovaných černých oliv
* velká hrst nasekané čerstvé petrželky
* 440 g malých nových brambor, uvařených, slitých, osušených a rozpůlených
* 2 lžíce olivového oleje
* 1 lžíce citronové šťávy
* bílá bageta k podávání

1. Uvařte vejce natvrdo (trvá to osm až deset minut) a po vychladnutí je rozkrájejte na čtvrtky. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pokud použijete čerstvé fazolky, odřízněte stopky a odstraňte vlákna. Fazolky vhoďte do vroucí vody a krátce je povařte doměkka; měly by stačit zhruba čtyři minuty. Pak fazolky sceďte a propláchněte studenou vodou.

2. Ve velké misce promíchejte rajčata, vejce, tuňáka, olivy, petrželku a brambory. Na závěr přisypte fazolky a těsně před podáváním salát přelijte olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.

Získejte náskok Den předem uvařte brambory, vejce natvrdo a blanšírujte fazolky.

Zkuste to jinak Do zálivky z olivového oleje a citronové šťávy přidejte 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci domácí majonézy.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Sytý salát z tuňáka a fazolí Sytý salát z tuňáka a fazolí
            Salát Cézar s kuřetem a slaninouSalát Cézar s kuřetem a slaninou
            Thajský salát s pečeným kuřecím masemThajský salát s pečeným kuřecím masem

           


  • Vybrali jsme pro Vás