NA 4 PORCE
Příprava: 25 minut
* 4 vejce
* sůl
* 200 g zelených fazolek, čerstvých nebo mražených
* 3 středně velká rajčata, rozkrájená na čtvrtiny
* 400 g tuňáka ve vlastní šťávě
* 60 g vypeckovaných černých oliv
* velká hrst nasekané čerstvé petrželky
* 440 g malých nových brambor, uvařených, slitých, osušených a rozpůlených
* 2 lžíce olivového oleje
* 1 lžíce citronové šťávy
* bílá bageta k podávání
1. Uvařte vejce natvrdo (trvá to osm až deset minut) a po vychladnutí je rozkrájejte na čtvrtky. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pokud použijete čerstvé fazolky, odřízněte stopky a odstraňte vlákna. Fazolky vhoďte do vroucí vody a krátce je povařte doměkka; měly by stačit zhruba čtyři minuty. Pak fazolky sceďte a propláchněte studenou vodou.
2. Ve velké misce promíchejte rajčata, vejce, tuňáka, olivy, petrželku a brambory. Na závěr přisypte fazolky a těsně před podáváním salát přelijte olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.
Získejte náskok Den předem uvařte brambory, vejce natvrdo a blanšírujte fazolky.
Zkuste to jinak Do zálivky z olivového oleje a citronové šťávy přidejte 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci domácí majonézy.
OCHUTNEJTE TAKÉ Sytý salát z tuňáka a fazolí |