Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Na talířku: Kuřecí špízy s rychlým coleslawem

  12:33aktualizováno  12:33
Křehké mladé zelí je plné vitamínů. Připravte z něj známý salát coleslaw a vaše děti zapomenou, že tuhle zeleninu nejí. A k salátu jim upečte kuřecí špízy, aby pokrm byl kompletní.

Salát coleslaw s kuřecím špízem | foto: Playtvak.cz

Suroviny na 2 malé porce:

na špízy: 300 g kuřecích prsou nakrájených na kousky
marináda: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce sezamových semínek

na coleslaw: 1/4 malé hlávky bílého zelí, 2 střední mrkve nastrouhané nahrubo, 3 lžíce majonézy, 1 citron, 1 lžička dijonské hořčice, sůl, pepř

Postup:

1. Ze sojové omáčky, třtinového cukru kari koření a sezamového oleje vymícháte marinádu. Jakmile se cukr rozpustí, přidáte maso a promícháte.
2. Maso napícháte na špejle a dáte na pečící papír do zapékací misky. Posypete sezamem a na maso nalejete zbytek marinády. Není třeba solit, sojová omáčka osolí dost.
3. Dáte péct na 20 minut do trouby rozehřáté na 90 stupňů.
4. Čtvrtku zelí nastrouháte do větší misky, přidáte stejné množství nastrouhané mrkve. Promícháte a zakapete šťávou z půlky citronu a necháte odležet.
5. Dip si připravíte ze šťávy z poloviny citronu, přidáte dvě až tři lžíce majonézy, promícháte a přidáte lžičku oblíbené hořčice.
6. Dip zamícháte, osolíte, opepříte a zamícháte do salátu.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.