Doporučujeme

pro iDnes.cz

pro iDnes.cz | foto: Monika Hejkrlíkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Rýžový nákyp

  • 0
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

1/2 l mléka
5 dkg másla nebo Hery
5 dkg moučkového cukru
20 dkg rýže
8 dkg moučkového cukru
3 žloutky
vanilkový cukr
sníh ze 3 bílků
6 dkg másla
skořice

Do vařícího mléka dáme 5 dkg másla, rýži a 5 dkg moučkového cukru. Uvaříme do měkka. 6 dkg másla utřeme s 8 dkg moučkového cukru a žloutky, ušleháme sníh a vše přidáme do rýže, promícháme. Polovinu hmoty vložíme do vymaštěného pekáče, poklademe ovocem (nejlepší jsou meruňky nebo švestky) a zakryjeme druhou polovinou hmoty. Lehce posypeme skořicí. Upečeme ve vyhřáté troubě (200 stupňů) dozlatova (cca 20-30 minut).


  • Vybrali jsme pro Vás