Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Rýžový nákyp

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDnes.cz | foto: Monika Hejkrlíkovápro iDNES.cz

1/2 l mléka
5 dkg másla nebo Hery
5 dkg moučkového cukru
20 dkg rýže
8 dkg moučkového cukru
3 žloutky
vanilkový cukr
sníh ze 3 bílků
6 dkg másla
skořice

Do vařícího mléka dáme 5 dkg másla, rýži a 5 dkg moučkového cukru. Uvaříme do měkka. 6 dkg másla utřeme s 8 dkg moučkového cukru a žloutky, ušleháme sníh a vše přidáme do rýže, promícháme. Polovinu hmoty vložíme do vymaštěného pekáče, poklademe ovocem (nejlepší jsou meruňky nebo švestky) a zakryjeme druhou polovinou hmoty. Lehce posypeme skořicí. Upečeme ve vyhřáté troubě (200 stupňů) dozlatova (cca 20-30 minut).

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.