Doporučujeme

Čtenářský recept: Rychlý jelení salát

  • 0

Doba přípravy: 25 minut
Množství: 4 porce

  • 500 g pečeného nebo vařeného jeleního masa
  • 5 lžic brusinkového kompotu
  • 2 kompotované hrušky
  • 150 ml husté zakysané smetany
  • 1 - 2 špetky soli
  • 1 lžička růžového pepře

1. Maso ze zvěřiny a scezené hrušky nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy.
2. Do zakysané smetany přidáme scezené brusinky, sůl a růžový pepř. Zlehka promícháme.
3. Touto zálivkou přelijeme jelení maso s hruškami a promícháme.

Poznámka: Salát je vhodný jako předkrm. U tohoto receptu můžete dobře využít zbytek masa z jelení pečeně nebo vařené maso, které vám zbylo například při přípravě zvěřinového vývaru. Recept mám od maminky. Tatínek je myslivec a o zvěřinu u nás není nouze.


  • Vybrali jsme pro Vás