Doporučujeme

Čtenářský recept: Rychlé turecké kebaby

  • 0

Doba přípravy: 10 minut + grilování
Množství: 6 velkých, 12 malých

  • 500 g libového mletého hovězího (je možné kombinovat s vepřovým)
  • 1 větší cibule
  • čerstvá máta  (velká hrst lístků)
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky cukru
  • 2 jžíce oleje
  • sůl
  • 1 velký kelímek bílého jogurtu
  • malá hrst lístků koriandru

1. Maso prohněteme s na jemno nakrájenou cibulí a mátou, asi 3/4 utřeného česneku, cukrem a olejem. Dosolíme podle chuti.

2. Po hrstech směs napěchujeme na předem namočené bambusové špízy. Dáme grilovat.

3. Na omáčku smícháme jogurt se zbytkem česneku, nasekaným koriandrem a osolíme.

Tip: Hotové kebaby podáváme v pita chlebu nebo v bagetě s jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.


  • Vybrali jsme pro Vás