Doporučujeme

Steak na pepři

Steak na pepři | foto: Profimedia.cz

Rychle na stole: steak na pepři

  • 11
Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou, a olej kapejte přímo na steak, nikoli do pánve.


NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut

* 4 steaky, každý o hmotnosti asi 170–200 g
* 4 lžíce kuliček pepře čtyř barev
* sůl
* olej k potření pánve (nemusí být)
* špenátové listy na ozdobu (nemusí být)

1. Rozdrťte či rozemelte pepř a směsí poprašte steaky. Dejte stranou a rozpalte těžkou, nejlépe litinovou grilovací pánev.

2. Steaky opečte 2–3 minuty z každé strany na suché nebo jen lehce naolejované pánvi, osolte a nechte chvíli odpočinout.

3. Podávejte nejlépe s domácími hranolky: 1 kg brambor oloupejte, nakrájejte, namočte na čtvrt hodiny do vody (vyloučí se škrob a nebudou se připalovat), osušte v utěrce a osmažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.

OCHUTNEJTE TAKÉ

Zapečené kapustičky krémové omáčce 
Salát z bílých fazolí a rajčat 
Kořeněné křupavé brambory


  • Vybrali jsme pro Vás