Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Rybízový koláč se sněhem

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Monika Hejkrlíkovápro iDNES.cz

Těsto:
50 g másla
120 g cukru
3 lžíce vody
3 žloutky
250 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
mléko

3 bílky
200 g moučkového cukru
300 g očištěného červeného rybízu
skořice

Změklé máslo se 120 g cukru, vodou a žloutky třeme až hmota zesvětlá. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a pomocí mléka vytvoříme těsto husté tak, aby šlo nalít na plech vyložený pečícím papírem. Necháme 10 minut zapéct při 170°C.

Mezitím ušleháme ze tří bílků a 200 g cukru pevný sníh, opatrně do něj „zabalíme“ 300 g očištěného rybízu ( je důležité vmíchat rybíz do sněhu, aby nepadal z těsta) a okořeníme dle chuti skořicí. Vrátíme do trouby a dopečeme, až je sníh růžový.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.