Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Rybízová čokoláda

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Rybízová čokoláda | foto: Jaroslava Kadlasovápro iDNES.cz

Doba přípravy
asi 1 hod.

600 g otrhaných kuliček červeného rybízu
150 g cukru (krupice, krystal)
60 g hořké čokolády
3 velké lžíce kakaa

Omyté kuličky rybízu dáme vařit se 150 g cukru. Občas promícháme. Po dvaceti minutách přidáme 60 g nalámané hořké čokolády a tři velké lžíce kakaa, povaříme do rozpuštění. Chceme-li rybízovou čokoládu použít nasladko, můžeme přidat trochu rumu, chceme-li ji použít naslano, přidáme trochu balsamica, ale není to nutné..
Chuť po uvaření nebude zcela ohromující, směs potřebuje pár týdnů proležet. Plníme horké do menších skleniček, uzavřeme, na čtvrt hodiny otočíme.Uložíme.

Poznámka
Použijeme asi jako brusinky - pikantní marmeláda se hodí na lívance a pečivo, ale chutná i s pečeným a uzeným masem nebo paštikou.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.