Doporučujeme

Ryba nejen na Vánoce

I přesto, že si spousta lidí užila rybího masa až dost o vánočních svátcích, neměla by rozhodně jeho spotřebu v průběhu roku omezovat. Ryby, stejně jako jiné druhy masa, obsahují plnohodnotné bílkoviny, dále také vitamin A a vitaminy skupiny B. Tučnější kousky ještě důležitý vitamin D. Rybí maso je rovněž bohaté na nerostné látky a především maso mořských ryb na jód, který je v stravě velmi málo zastoupen.
Uvnitř článku najdete několik receptů na jídla z ryb.

RECEPTY Z RYB

Pečená ryba s nádivkou

Gratinované filé

Rybí filé v kari omáčce

Ryba s pórkem na česneku

Rybí plátky v pivní těstíčku

Pro lehkou stravitelnost jsou ryby nejen příjemným zpestřením, ale i vítaným doplňkem jídelníčku nemocných se zažívacími poruchami.

U rybího masa je nejdůležitější, aby bylo co nejčerstvější, případně správně zmrazené. Ryba si svou chuť nejlépe udrží, když ji připravujete v páře.


  • Vybrali jsme pro Vás