Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Ruský boršč

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Ruský boršč | foto: Isifa

Suroviny na 4 porce:

  • 250 g brambor
  • 250 g bílého zelí
  • 400 g červené řepy
  • 150 g mrkve
  • sůl a pepř
  • 100 g rajského protlaku
  • 400 g předního hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • voda, trochu oleje
  • 2 bobkové listy
  • 4 stroužky česneku
  • 6 kuliček černého pepře
  • svazek kopru a petržele
  • zakysaná smetana na ozdobu

Postup:

1. Hovězí maso uvaříme ve vodě se solí, kuličkami pepře a bobkovým listem do změknutí. Z vývaru pravidelně odebíráme pěnu. 

2. Měkké maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Přidáme kostky brambor, nakrouhané zelí a vaříme na mírném ohni dokud brambory nezměknou.

3. Zatím si na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a k ní poté nasypeme kostičky oloupané mrkve a nastrouhanou červenou řepu, přidáme trochu vývaru, rajský protlak a podusíme.

4. Obsah pánve zamícháme do vývaru, dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami, pepřem a solí. Necháme spojit všechny chutě a každou porci podáváme ozdobenou kopečkem zakysané smetany.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.