Doporučujeme

Roláda z vepřové pečeně

- 800 g vepřové pečeně bez kosti, sůl, mletý pepř, 1 lžíce kmínu, 2 stroužky česneku, 200 g mletého vepřového masa, 5 lžic šlehačky, 2 žloutky, 2 kyselé okurky, 2 stroužky česneku, 1/8 l bílého vína, 1/8 l rozpuštěného masoxu, 2 lžíce oleje

Mleté maso smícháme se žloutky, solí, šlehačkou a mletým pepřem. Okurky nakrájíme podélně na nudličky, papriky nakrájíme na kostičky. Dva stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a prolisujeme. Maso prokrojíme podélně podle vláken na tenký plát. Papriku, plátky česneku a okurky promícháme s připravenou masovou směsí.
Plát masa potřeme náplní, srolujeme, zpevníme provázkem, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vložíme do pekáče, přidáme dvě lžíce oleje a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C půl hodiny. Pak snížíme teplotu na
180 °C a roládu dopečeme za častého polévání vlastní šťávou, podlévání vínem a rozpuštěným masoxem (znovu půl hodiny). Odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. Upravíme na předehřátou mísu a podlijeme šťávou.
Jako přílohu doporučujeme brambory.

Roláda z vepřové pečeně


  • Vybrali jsme pro Vás