Mleté maso smícháme se žloutky, solí, šlehačkou a mletým pepřem. Okurky nakrájíme podélně na nudličky, papriky nakrájíme na kostičky. Dva stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a prolisujeme. Maso prokrojíme podélně podle vláken na tenký plát. Papriku, plátky česneku a okurky promícháme s připravenou masovou směsí.
Plát masa potřeme náplní, srolujeme, zpevníme provázkem, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vložíme do pekáče, přidáme dvě lžíce oleje a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C půl hodiny. Pak snížíme teplotu na
180 °C a roládu dopečeme za častého polévání vlastní šťávou, podlévání vínem a rozpuštěným masoxem (znovu půl hodiny). Odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. Upravíme na předehřátou mísu a podlijeme šťávou.
Jako přílohu doporučujeme brambory.
Roláda z vepřové pečeně |