Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Restovaný losos se smetanovou omáčkou

  0:46aktualizováno  0:46
Jsou večery, kdy bychom po příchodu z práce nejraději odpočívali. Jenže rodina chce jíst. Po chlebu s máslem není nic snazšího a rychlejšího, než nachystat restovaného lososa. A pro snaživé máme navíc tip na smetanovou omáčku.
Losos se smetanovou omáčkou

Losos se smetanovou omáčkou | foto: Profimedia.cz

Než se vám na pánvi rozpálí olivový olej, do kterého jste dali stroužky česneku a rozmarýn, opepřete a osolte si porce lososa. Ty pak vložíte do rozpáleného oleje. Během restování lososa poléváme olejem z pánve. „Chceme, aby nám ryba chytla vůni koření a česneku,“ vysvětluje šéfkuchař Radek Šubrt.

Losos potřebuje k orestování opravdu jen pár minut, ale i během tak krátkého času stihnete smetanovou omáčku.

Do kastrůlku dáme máslo, šalotku, víno a vše necháme společně vyvařit. Teprve potom přidáme asi tak deci vývaru. Podle Radka Šubrta je samozřejmě nejlepší vývar rybí. „Přidáme lžící dijonské hořčice, smetanu a omáčku necháme 15 minut vařit, aby se zredukovala a trošku zhoustla. Nakonec ji rozmixujeme,“ radí šéfkuchař.

Jako přílohu můžete klidně podávat chléb, brambory, ale hodí se i těstoviny nebo jen zeleninové hranolky, záleží jen na vaší chuti.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.