Než se vám na pánvi rozpálí olivový olej, do kterého jste dali stroužky česneku a rozmarýn, opepřete a osolte si porce lososa. Ty pak vložíte do rozpáleného oleje. Během restování lososa poléváme olejem z pánve. „Chceme, aby nám ryba chytla vůni koření a česneku,“ vysvětluje šéfkuchař Radek Šubrt.
Losos potřebuje k orestování opravdu jen pár minut, ale i během tak krátkého času stihnete smetanovou omáčku.
Do kastrůlku dáme máslo, šalotku, víno a vše necháme společně vyvařit. Teprve potom přidáme asi tak deci vývaru. Podle Radka Šubrta je samozřejmě nejlepší vývar rybí. „Přidáme lžící dijonské hořčice, smetanu a omáčku necháme 15 minut vařit, aby se zredukovala a trošku zhoustla. Nakonec ji rozmixujeme,“ radí šéfkuchař.
Jako přílohu můžete klidně podávat chléb, brambory, ale hodí se i těstoviny nebo jen zeleninové hranolky, záleží jen na vaší chuti.