Doporučujeme

Řecký salát

Řecký salát | foto: Apetit

Řecký salát

  • 4
V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká "venkovský". Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby bylo do čeho kousnout. Jestli si ho chcete dát jako lehký oběd, doplňte ho čerstvým pečivem – tím pak také vytřete skvělou šťávu ze zeleniny a oleje.


NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut

* 2 středně velké skleníkové okurky (nejlépe nevodnaté s jemnou slupkou)
* 2 velké zelené papriky
* 1 kg pevných rajčat
* 2 středně velké cibule
* 250 g fety nebo balkánského sýra
* sušená dobromysl na dochucení
* 4 lžíce olivového oleje, případně sůl k dochucení

1. Okurky nakrájejte na větší špalíčky, rajčata na čtvrtky nebo osminky, cibule rozkrojte na čtvrtky a poté ještě rozdělte na jednotlivé plátky. Papriky očistěte, ­odstraňte jádřince i bílé žebroví a nakrájejte je na větší kousky.

2. Všechno dejte rovnou do té nádoby, v níž salát ponesete na piknik. Směs můžete mírně osolit – záleží na tom, jak slaný je sýr, který jste si vybrali.

3. Zeleninu posypte rozemnutou dobromyslí. Sýr nakrájejte na plátky a naklaďte ho na zeleninu. Ještě ho také posypte dobromyslí a pak už jen všechno vydatně zakapejte olivovým olejem.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkemSalát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem
            Krevetový salát s kukuřicí a vajíčkyKrevetový salát s kukuřicí a vajíčky
            Opékané cukety s lososemOpékané cukety s lososem

           


  • Vybrali jsme pro Vás