Kopřivová nádivka
Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření
50 min
Kuchyňská kalkulačka
PodrobněNejlépe hodnocené
Kopřivová nádivka
Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.
Slaný špenátový věnec
Upečte na Velikonoce slanou bábovku. Každý, kdo ochutná, bude nadšený.
Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou
Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.
Košíčky s mrkvičkami
Překvapte koledníky vtipnými velikonočními laskominami.
Mrkvový dort
Doplňte velikonoční tabuli tímto dokonalým dortem.
Nejvíce hledané
Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka
Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky...
Mrkvový koláč s citronovou polevou
Tento jarní koláč s kyselou polevou musíte vyzkoušet.
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Čekají vás v rodině narozeniny nebo jiní výročí? Připravte oslavenci výborný nepečený dort s...
Hovězí vývar s domácími knedlíčky
Kdo by nemiloval knedlíčkové polévky?
Velikonoční koláčky s meruňkou
Upečte na svátky jara tyto roztomilé koláčky. Koledníci z nich budou nadšení.
Kvízy
Návod na pečení velikonočního mazance
Články o jídle
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Zlato z dortíků vámi projde, uklidňuje v Rozstřelu vítěz soutěže Peče celá země
Rozstřel „Nekoukat se nalevo napravo a jít si svou vlastní cestou je nejlepší,“ řekl na úvod Rozstřelu s...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...
Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu
Zelenina, která na první pohled připomíná velký květ růže nebo něco mezi květákem a bodlákem (však...
Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso
Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...
Proč je třeba „mít načicháno“. Zpovídá se Maršálek i finalisté Peče celá země
Hlavní protagonisté soutěže Peče celá země často zasypávají své dobroty cukrem, týdeník Televize je...
Nebojte se zimní zeleniny. Chutně připravená pohladí žaludek, nahradí maso
Na první pohled vypadá obyčejně a mnohé druhy ani nepatří k velkým oblíbencům. Na druhé straně...
O českých hospodách i generačních rozdílech. S gastronautkou nejen o jídle
Premium Jídlo je jejím osudem. Provázelo ji jak studiem na vysoké škole zemědělské, tak je s ní při tvorbě...
Odpalovaného těsta se každý bojí. Ve skutečnosti nic snazšího neexistuje
Příprava odpalovaného těsta vypadá jako věda. Jediná superschopnost, kterou k ní potřebujete, je...
Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit
Seriál Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro...
Lívancové úterý. Inspirace z Británie je zajímavou alternativou ke koblihám
Masopustnímu úterý se ve Velké Británii říká Shrove Tuesday, tedy doslova (a poněkud krkolomně)...
Sladké i slané vyznání lásky. Oslava Valentýna bude krásná a začne v kuchyni
Za pár dní budou zamilovaní slavit svůj svátek. Jestli i vy máte po boku někoho, s kým vám je...
Chutný dar bohů i potravina vyvolávající fóbie. Pět zajímavostí o sýrech
Asi jen málokdo si občas nepochutná na kvalitním sýru. Nejenže se jedná o zdravou potravinu plnou...
Bojujte s nemocemi s vařečkou v ruce. Pomůže nenápadná superpotravina česnek
Nejen kuchaři a kuchařky, ale ani přírodní medicína nedá dopustit na česnek. Obsahuje totiž víc než...
Kdo správně snídá, snadněji hubne. Začněte den chytře, vyváženě a zábavně
Začínáte svůj den pořádnou porcí dobrého jídla, nebo do sebe po probuzení ve spěchu nalijete kávu a...
Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít
Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...
Plněné datle z Afriky i perníčky z Litvy. Vaše Vánoce budou letos světové
Vánoce se tak či onak slaví doslova na celém světě. A nejen u nás k nim patří i sladké pečené a...
Jste tým linecké, nebo vanilkové rohlíčky? Hlasujte o nejoblíbenější cukroví
Neumíte si své Vánoce představit bez vanilkových rohlíčků, pracen, lineckého nebo třeba vosích...
Vykašlete se na nakupování. Radši si s přáteli upečte krocana a bavte se
Konec listopadu se v posledních letech i v Evropě odehrává ve stylu amerického svátečního nadšení....
Maximálně čtyři druhy! Manuál, se kterým letos zvládnete cukroví bez stresu
Také si rok co rok říkáte, že letos upečete maximálně linecké, kokosky, rohlíčky a perníčky? Jenže...
Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?
Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...
Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice
Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké...
Vyznáte se v mouce? Celozrnná může dřív žluknout, nekupujte ji do zásoby
Hladká, nebo raději polohrubá? Celozrnná, špaldová či pohanková? Vánoční pečení se blíží a bez...
Čaj zahřeje i dodá energii. Zkuste kromě černého také zelený či bylinkový
Podzim ovládl krajinu. Někdo se kochá barvami a vůněmi listopadové přírody, jiný bojuje s...
Langoš s brynzou dokázal v Masterchefovi posunout tři amatéry blíž k finále
Máme asi nejvíc vodáků na světě, nicméně možnosti dát si někde cestou u vody opravdu dobré jídlo...
Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich
Premium Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café...
Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi
Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...
Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici
Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...
Japonské fenomenální hovězí s mramorovaným masem se pase i u Pardubic
U nás byste napočítali pouze do stovky čistokrevných plemenic japonského skotu wagyu a pětina z...
Velikonoční cop kozunak
Střední
60 min
Kozunak se peče o velikonocích v Bulharsku. Vyzkoušejte, v čem se podobá našemu mazanci, a v čem je...
další články |