Doporučujeme

Recepty


Omáčka z plísňového sýra
120 g plísňového sýra např nivy * 50 g smetanového tvarohu * 125 g bílého jogurtu

* sůl a černý pepř Rozmixujeme polovinu nivy s tvarohem a jogurtem.

Omáčka z plísňového sýra
120 g plísňového sýra např nivy * 50 g smetanového tvarohu * 125 g bílého jogurtu

* sůl a černý pepř Rozmixujeme polovinu nivy s tvarohem a jogurtem. Omáčku pikantně dochutíme solí a pepřem. Zbylou nivu nakrájíme na kostičky a zamícháme do omáčky.

Naložené kotlety
1 stroužek česneku * 75 ml oleje * 75 ml sójové omáčky

* 3 lžíce suchého sherry * po špetce majoránky * tymiánu, mletý černý pepř * 1 lžíce nasekané petrželky * 4 vepřové kotlety z krkovice * sůl Česnek oloupeme a prolisujeme. Připravíme si marinádu z oleje, sójové omáčky, sherry, česneku, majoránky a tymiánu, pepře a petrželky. Plátky masa opláchneme, osušíme a vložíme do ploché mísy. Kotlety přelijeme marinádou a necháme přikryté 3 hodiny při pokojové teplotě marinovat. Maso vyjmeme z marinády, necháme dobře okapat a grilujeme asi 6 minut z každé strany. Nakonec kotlety osolíme. Podáváme s omáčkou z plísňového sýra.

  • Vybrali jsme pro Vás