Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Žirafí roláda

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Veronika Šmídovápro iDNES.cz

Doba přípravy
60min

Množství
12

Potřebujeme:
Na malování:
- 1vajíčko
- 4 lžíce cukr moučka
- 6 rovné lžíce hladké mouky
na roládu:
- 6vajec
- 12 dkg cukr krupice
- 8 dkg hladké mouky
- Kakao
náplň:
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač
- meruňková marmeláda
- meruňky

- Těstíčko z cca půlky vajíčka - zvlášť si oddělte bílek a zvlášť žloutek a od každého dejte do misky půlku.
- Přidejte dvě lžíce moučkového cukru a tři rovné lžíce hladké mouky. Přidávejte suroviny po částech a šlehejte, výsledné těstíčko by mělo mít konzistenci ušlehaného bílku s cukrem, kterým se malují perníčky, ani moc tekuté, ani husté.
- Těstíčkem v sáčku s ustřiženým rohem namalujte na pečící papír různé motivy, podle chuti a schopností, možná i nápisy.
- Plech s namalovaným vzorem dejte do mrazáku na půl hodiny.
- Na roládu ušlehejte bílky se 120g krupicového cukru do pěny, poté zašlehejte do směsi po troškách žloutky .
- Nakonec zašlehejte 80g hladké mouky.
- Vyndejte plech z mrazáku a ornament zalejte těstem
- Pečte 7-10 minut v troubě předehřáté na 180 st. (pokud můžete bez horkovzduchu).
- Upečenou roládu nechte vychladnout, nezamotávejte.
- Ušleháme šlehačku se ztužovačem.
- Vychladlou potřete marmeládou a naplňte šlehačkou se ztužovačem a ovocem.
- Přejeme dobrou chuť

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.