Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme: Vepřové s jablky

  0:46aktualizováno  0:46
Svěží skoroguláš s překvapivou chutí a rychlou přípravou.

Vepřové s jablky | foto: Profimedia.cz

Suroviny na porce:

  • 500 g vepřové kýty nebo panenky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 bobkové listy
  • 1 větší jablko
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • olej
  • velkolistá petržel
  • sůl a pepř

Postup:


1. Kýtu pokrájíme na větší kousky. Možná až dvakrát větší než bychom dávali do guláše. Maso osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Kostky v ní obalíme ze všech stran a dáme na chvíli stranou.

2. Připravíme si najemno nakrájenou cibuli. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.

3. Na sporák dáme hlubokou pánev a až se rozehřeje, nalijeme do ní olej. Maso obalené v hladké mouce naházíme do rozpáleného oleje a zprudka osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Z každé strany opékáme minutu až dvě.

4. Plamen necháme běžet a do výpeku dáme cibuli. Necháme zesklovatět. Přidáme jablko a zasmažíme ho, aby zhnědlo. Potom přelijeme vývarem a promícháme.

5. Všechno, co se doteď připeklo na pánev, vmícháme do směsi. Kousky masa vrátíme do pánve. Přidáme jeden nebo dva bobkové listy a lžíci hrubozrnné hořčice. Vše promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme probublávat asi 15 minut.

Autoři:




Nejčtenější

Móda na Billboard Music Awards 2017
Móda z hudebních cen: Výstřihy, rozparky a přiznané prádlo

Některé dámy pojaly udílení cen Billboard Music Awards jako velkou společenskou událost, jiné vypadaly, jako by si právě odběhly od plotny nebo z ložnice....  celý článek

Ilustrační fotografie
Sedm důvodů, proč je vám na omdlení

Dehydratace, hlad, těhotenství, úlek nebo i srdeční problémy – faktorů, které mohou vyvolat pocit na omdlení nebo samotné mdloby, existuje velké množství....  celý článek

Šéfkuchařka Jana Bilíková
Ženy mají v kuchyni cit pro detail a systém, říká šéfkuchařka Bilíková

Vystudovala práva, ale nakonec si místo taláru oblékla kuchařský rondon. Pracovala po celém světě ve vyhlášených restauracích, kde se tvrdě dělá i osmnáct...  celý článek

V teplých měsících je pravidelná péče o nohy zcela zásadní.
Pěkné nohy na léto? Cesta k nim je jednodušší, než byste čekali

Pokud jste si zrovna uvědomili, že doba sandálů a sandálků se blíží, ale vaše nohy na to ještě nejsou tak docela připravené, nejste v tom sami. Naštěstí se to...  celý článek

Bylinkové kuřecí řízečky s rajčatovým salátem
Bylinkové řízky, plněný bagel, jablečné šátečky. Na výletě vyhládne

Pokud se chystáte na výlet do přírody, spojte ho s piknikem. Nebudete závislí na tom, jestli cestou potkáte použitelnou restauraci, a navíc si skvěle...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.