Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Švestkové knedlíky v perníku

  0:39aktualizováno  0:39
Švestky jsou doplněny marcipánem a knedlíky se podávají v medovo-rumové omáčce.

Švestkové knedlíky v perníku | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 250g švestek či blum
  • marcipán na plnění švestek
  • strouhaný perník na obalení knedlíků
  • med
  • rum

Na knedlíky:

  • 1/2 toastového chleba
  • 100g cukru moučka
  • 150g hrubé mouky
  • 100g másla
  • 4 žloutky

Postup:

1. Plátky toastového chleba nakrájejte na kostičky. Veškeré suroviny na přípravu těsta promíchejte a spojte v těsto. 

2. Švestky rozkrojte napříč, nikoli podélně, vyjměte z nich pecku a na její místo vtlačte marcipánovou kuličku. Opět je spojte dohromady.

3. Z těsta tvořte placičky, do nich vkládejte naplněné švestky a dobře uzavřete do knedlíčku.

4. Ve vroucí vodě vařte jen do vyplavání na hladinu, pak hned vyjměte, nechte okapat a obalte ve strouhaném perníku.

5. Zbytek švestek vypeckujte, nakrájejte na plátky a prohřejte v trošce medu, zakápnuté rumem. Ozdobte jimi talíř.

Autor:




Nejčtenější

Křehký koláč s cuketou a mrkví
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen...  celý článek

Charlie s rodiči Corrine Yatesovou a Chrisem Gardem
Léčba Charlieho byla falešnou nadějí pro rodiče, říká český odborník

Média po celém světě sledují osud jedenáctiměsíčního Charlieho, který trpí syndromem mitochondriálního vyčerpání. Rodiče se nakonec po dlouhých soudních...  celý článek

Chuando Tan
Cvičit a nesprchovat se moc pozdě ani brzy ráno, radí sexy padesátník

Chuando Tan ze Singapuru se stal na internetu senzací. Modelovi, který se stal fotografem, by jen málokdo správně uhodl jeho věk. Svalovec s klučičím obličejem...  celý článek

Ilustrační fotografie
Proč starší lidé hůř hubnou? Mizí jim svaly a ztrácí chuť, říká psychiatr

Je mnoho faktorů, které komplikují shazování přebytečných kil v dospělosti a ještě více ve stáří. Psychiatr Stefano Erzegovesi z Centra pro poruchy příjmu...  celý článek

Sbalit se šikovně je umění. Zvládnou to ale může každý.
Šest triků, jak se zabalit, aby kufr tolik nevážil

Hlavně nic nezapomenout. To se nám honí hlavou, když se snažíme do batohu či kufru složit vše potřebné na dovolenou. Mnohdy proto volíme objemnější verze...  celý článek

Další z rubriky

Buřty s paprikou na černém pivu
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než...  celý článek

Opilý čokoládový cheesecake
Jó, třešně zrály! Co s červenou úrodou, když už se omrzela bublanina

K začátku prázdnin patří červené lesklé plody třešní. Jenže co s nimi, když vám bublanina už leze ušima a čerstvých jich spořádáte jen malou část? Zkuste...  celý článek

Kaše z bulguru s teffem, lilkem a rajčaty
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Jak z nevýrazných rtů udělat plné a smyslné
Jak z nevýrazných rtů udělat plné a smyslné

Ač se to možná nezdá, nanést rtěnku tak, aby vypadala opravdu dokonale a vydržela na rtech v perfektním stavu po celý den, je menší věda. Nepodceňujte kvalitu p... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.