Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Švestkové knedlíky v perníku

  0:39aktualizováno  0:39
Švestky jsou doplněny marcipánem a knedlíky se podávají v medovo-rumové omáčce.

Švestkové knedlíky v perníku | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 250g švestek či blum
  • marcipán na plnění švestek
  • strouhaný perník na obalení knedlíků
  • med
  • rum

Na knedlíky:

  • 1/2 toastového chleba
  • 100g cukru moučka
  • 150g hrubé mouky
  • 100g másla
  • 4 žloutky

Postup:

1. Plátky toastového chleba nakrájejte na kostičky. Veškeré suroviny na přípravu těsta promíchejte a spojte v těsto. 

2. Švestky rozkrojte napříč, nikoli podélně, vyjměte z nich pecku a na její místo vtlačte marcipánovou kuličku. Opět je spojte dohromady.

3. Z těsta tvořte placičky, do nich vkládejte naplněné švestky a dobře uzavřete do knedlíčku.

4. Ve vroucí vodě vařte jen do vyplavání na hladinu, pak hned vyjměte, nechte okapat a obalte ve strouhaném perníku.

5. Zbytek švestek vypeckujte, nakrájejte na plátky a prohřejte v trošce medu, zakápnuté rumem. Ozdobte jimi talíř.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.