Doporučujeme

Smetanové cuketové lasagne

Smetanové cuketové lasagne | foto: Profimedia.cz

Smetanové cuketové lasagne

  • 1
Až je budete připravovat, můžete si vyhrát s kořením. Fantazii se meze nekladou!

Suroviny na 4 porce:

  • 9 plátků sušených lasagní
  • 1 lžíce slunečnicového oleje + trocha navíc
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 700 g cuket (přibližně 6 drobných kousků), nahrubo nastrouhaných
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 250 g ricotty
  • 50 g sýra typu čedar, nastrouhaného
  • 350 g rajčatové omáčky na špagety
  • sůl a pepř k dochucení

Postup:

1. Předehřejeme troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Do hrnce dáme vařit vodu a na pět minut do ní vložíme lasagne, aby změkly, ale nebyly provařené. Propláchneme studenou vodu, pak zakapeme olejem, ať se vzájemně nepřilepují.

2. Mezitím ve větší pánvi rozpalíme olej a osmažíme na něm cibuli. Po třech minutách přidáme cukety i česnek a pokračujeme v opékání, aby cukety změkly a zjasnily barvu. Vmícháme dvě třetiny ricotty i čedaru, podle chuti osolíme a opepříme. Rajčatovou omáčku dvě minuty prohřejeme v mikrovlnné troubě na nejvyšší stupeň.

3. Naskládáme lasagne do větší zapékací mísy: nejprve navršíme polovinu cuketové směsi, pak těstoviny a poté rajčatovou omáčku. Opakujeme; skončíme zbytkem ricotty a čedaru. Pečeme deset minut na vrchní mřížce, dokud těstoviny nezvláční a sýr nezezlátne.


  • Vybrali jsme pro Vás