Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Smetanové cuketové lasagne

  0:50aktualizováno  0:50
Až je budete připravovat, můžete si vyhrát s kořením. Fantazii se meze nekladou!

Smetanové cuketové lasagne | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 9 plátků sušených lasagní
  • 1 lžíce slunečnicového oleje + trocha navíc
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 700 g cuket (přibližně 6 drobných kousků), nahrubo nastrouhaných
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 250 g ricotty
  • 50 g sýra typu čedar, nastrouhaného
  • 350 g rajčatové omáčky na špagety
  • sůl a pepř k dochucení

Postup:

1. Předehřejeme troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Do hrnce dáme vařit vodu a na pět minut do ní vložíme lasagne, aby změkly, ale nebyly provařené. Propláchneme studenou vodu, pak zakapeme olejem, ať se vzájemně nepřilepují.

2. Mezitím ve větší pánvi rozpalíme olej a osmažíme na něm cibuli. Po třech minutách přidáme cukety i česnek a pokračujeme v opékání, aby cukety změkly a zjasnily barvu. Vmícháme dvě třetiny ricotty i čedaru, podle chuti osolíme a opepříme. Rajčatovou omáčku dvě minuty prohřejeme v mikrovlnné troubě na nejvyšší stupeň.

3. Naskládáme lasagne do větší zapékací mísy: nejprve navršíme polovinu cuketové směsi, pak těstoviny a poté rajčatovou omáčku. Opakujeme; skončíme zbytkem ricotty a čedaru. Pečeme deset minut na vrchní mřížce, dokud těstoviny nezvláční a sýr nezezlátne.

Autoři:




Nejčtenější

Gabourey Sidibe (New York, 15. února 2015)
Sidibe: Když jsem měla anorexii, už jsem měla naplánované, jak se zabít

Cesta boubelaté herečky Gabourey Sidibe (34) ke štěstí byla velmi trnitá. V mládí měla problémy s poruchou příjmu potravy a v pozdějším věku pak pracovala na...  celý článek

Soufflé au chocolat
Hříšně dobré čokoládové dezerty nejen na víkend

Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci,...  celý článek

Zuzana Kečkéšová, bioložka z Ústavu organické chemie a biologie
Strach z rakoviny může být inspirací, tvrdí bioložka Zuzana Kečkéšová

Podívala se na rakovinu z opačné strany než všichni před ní - do míst v těle, kde rakovina nebývá. A položila si základní vědeckou otázku: Proč? Proč...  celý článek

Tak Luis vypadá, když se vydá třeba jen na procházku.
Muž se díky plastikám mění v elfa, protože miluje fantasy příběhy

Luis Padron (25) z Argentiny miluje příběhy fantasy a nejvíc je zamilovaný do postav elfů. Už od malička snil o tom, že bude jednou stejný jako oni. A nyní si...  celý článek

Riwaa Nerona se kromě výroby korzetů věnuje i šití spodního prádla a večerních...
Všechno, co jste chtěli vědět o korzetech, ale báli jste se zeptat

Bez korzetu si ženy v minulosti nedokázaly svůj život vůbec představit. Tento dříve nepostradatelný kousek spodního prádla své kouzlo neztrácí ani dnes. Dokáže...  celý článek

Další z rubriky

Barevné kuřecí špízy
První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává vědět, že jeho třetina je už za námi. Proč tedy konečně...  celý článek

Rajčatová polévka s červenou řepou
Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout....  celý článek

Chřestová sezona je tady!
Chřestová sezona je tady! Jak si užít lahůdku králů?

Tato zvláštní zelenina je u nás doma, a ač jí doby budování socialismu příliš nepřály, už se zase tetelí na výsluní. Sezona chřestu je tady a byla by škoda ji...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.