Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Květák smažený po italsku

  0:14aktualizováno  0:14
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.

Květák smažený po italsku | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 1 květák, asi kilový
  • 1 vejce + 1 bílek, prošlehané
  • několik lžic krupičky a strouhanka na obalení
  • olej na smažení ve vyšší vrstvě
  • hrubá mořská sůl a zelené lístky k podávání

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky a nakrájíme na klínky. Jen lehce je předvaříme v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíme předvařovat vůbec. 

2. Protáhneme ho ve vejci s bílkem a obalíme v krupičce se strouhankou. 

3. Osmažíme ve vrstvě horkého oleje. Necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podáváme se zelenými lístky a krystalky soli.


    
        
            OCHUTNEJTE TAKÉ
        
        
            

            Květákové kari s vejci
            

            Květák zapečený s paprikami a smetanou
            

            Květákovo-brokolicová polévka

OCHUTNEJTE TAKÉ Květákové kari s vejci Květák zapečený s paprikami a smetanou Květákovo-brokolicová polévka

Autoři:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.