Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Salát z grilovaného lilku

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Salát z grilovaného lilku | foto: Profimedia.cz

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 1 lilek
  • sůl, koření na grilovanou zeleninu
  • 200 ml zakysané smetany
  • česnek
  • olivový olej

Postup:

1. Lilek nakrájíme na slabší plátky, posolíme a necháme "vypotit" cca 20 minut. Potom papírovým ubrouskem vysajeme vodu.

2. Na rozpálený gril klademe plátky lilku a ogrilujeme z obou stran, mezitím si v misce smícháme zakysanou smetanu s utřeným česnekem a trochou soli.

3. Když máme plátky ogrilované, dáme do misky a pokapame olivovým olejem, posypeme grilovacím kořením na zeleninu a promícháme. Nakonec přelijeme česnekovou zakysankou a promícháme.

Tip: Salát je vhodný ke grilovaným masům, či samotný pouze s opečenou bagetou.

Autor:


19 tweetů ze života rodičů, které vás rozesmějí
19 tweetů ze života rodičů, které vás rozesmějí

Hlášky, které bez dětí nevymyslíte.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.