Suroviny na 2 porce:
- 100 g suché quinoi
- svazek ředkviček
- 1 jarní cibulka
- 2 vařené mrkve
- 1 vařená červená řepa
- 140 g kukuřičných zrn
- 4 rajčata
- 100 g Mozzarelly
- 2 hrsti najemno strouhaného tvrdého sýra
- petrželka
- libeček
- olivový olej
- černé olivy
- majonéza
Postup:
1. Podle návodu na obalu si připravíme quinou.
2. Veškerou zeleninu očistíme a omyjeme. Do velké mísy dáme na čtvrtky nakrájené ředkvičky, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na kostky nakrájenou vařenou mrkev, červenou řepu, mozzarellu a na měsíčky nakrájená rajčata.
3. K zelenině přidáme studenou uvařenou quinou, kukuřičná zrna, strouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájenou petrželku a libeček a vše zlehka promícháme.
4. Promíchaný salát dáme na talíře nebo salátové mísy vyložené listy salátu, dozdobíme olivami a zalijeme olivovým olejem. Kdo chce, může přidat i majonézu. Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe rozpečenou bagetou.