Doporučujeme

Pečený pstruh na hořčici

Pečený pstruh na hořčici | foto: Profimedia.cz

Pečený pstruh na hořčici

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 4 porce:

  • 4 pstruzi
  • sůl
  • 3 lžíce oleje nebo 30 g másla
  • šťáva ze 2 citrónů
  • hořčice
  • 2 lžíce krémovité smetany

Postup:

1. Vykuchané pstruhy dobře omyjeme, osušíme a osolíme. V pekáčku rozpustíme tuk a vložíme na něj ryby, které jsme přelili citrónovou šťávou. 

2. Poté je potřeme ostrou hořčicí a pečeme v horké troubě asi 20 minut (postup této tepelné úpravy je nutno kontrolovat, protože rozdíl v hmotnosti ryby znamená také značný rozdíl v délce její úpravy). 

3. Několik minut před podáváním přidáme krémovitou smetanu, kterou necháme prohřát a ihned podáváme.


  • Vybrali jsme pro Vás