Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Pečený pstruh na hořčici

  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Pečený pstruh na hořčici | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 4 pstruzi
  • sůl
  • 3 lžíce oleje nebo 30 g másla
  • šťáva ze 2 citrónů
  • hořčice
  • 2 lžíce krémovité smetany

Postup:

1. Vykuchané pstruhy dobře omyjeme, osušíme a osolíme. V pekáčku rozpustíme tuk a vložíme na něj ryby, které jsme přelili citrónovou šťávou. 

2. Poté je potřeme ostrou hořčicí a pečeme v horké troubě asi 20 minut (postup této tepelné úpravy je nutno kontrolovat, protože rozdíl v hmotnosti ryby znamená také značný rozdíl v délce její úpravy). 

3. Několik minut před podáváním přidáme krémovitou smetanu, kterou necháme prohřát a ihned podáváme.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.