Doporučujeme

Studená okurková polévka

Studená okurková polévka | foto: Profimedia.cz

Osvěžující okurková polévka

  • 3
K letní pohodě a horkému poledni krásně ladí okurková polévka. Hrnce nechte v kredenci, tahle polévka se nevaří!

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg bílého jogurtu nebo zakysaného mléka 
  • 1 větší salátová okurka 
  • 2 stroužky česneku 
  • sůl a pepř (může být i bílý) na dochucení 
  • 1 lžíce olivového oleje a hrst sekaných vlašských ořechů k podávání
  • 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru

Postup:

1. Okurku nakrájíme na tenké plátky nebo ji nahrubo nastrouháme. 

2. Spojíme ji s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit. 

3. Před podáváním můžeme polévku zakápnout olejem a posypat ořechy a koprem. Servírujeme s chlebem.


  • Vybrali jsme pro Vás