Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Osvěžující okurková polévka

aktualizováno 
K letní pohodě a horkému poledni krásně ladí okurková polévka. Hrnce nechte v kredenci, tahle polévka se nevaří!

Studená okurková polévka | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg bílého jogurtu nebo zakysaného mléka 
  • 1 větší salátová okurka 
  • 2 stroužky česneku 
  • sůl a pepř (může být i bílý) na dochucení 
  • 1 lžíce olivového oleje a hrst sekaných vlašských ořechů k podávání
  • 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru

Postup:

1. Okurku nakrájíme na tenké plátky nebo ji nahrubo nastrouháme. 

2. Spojíme ji s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit. 

3. Před podáváním můžeme polévku zakápnout olejem a posypat ořechy a koprem. Servírujeme s chlebem.

Autoři:


Nuda, nebo zápřah?
Nuda, nebo zápřah?

Kolik kroužků má mít vaše dítě?

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.