Klasický coleslaw
Smíchejte 3/4 šálku majonézy, 1/2 šálku kysané smetany, tři lžíce jablečného octa a půl lžičky soli. Prohoďte s půlkou hlávky na nudličky nasekaného bílého zelí a dvěma stejně nasekanými mrkvemi.
S plísňovým sýrem
Připravte klasický coleslaw, přidejte šálek rozdrobeného plísňového sýra, 1/4 šálku nasekané petrželky a 1/4 šálku pažitky.
Kari salát
Připravte klasický coleslaw, kde nahradíte kysanou smetanu jogurtem řeckého typu. Pak přidejte do dresinku 1/4 šálku mangového čatní a lžíci kari koření. K salátu přimíchejte na tenko nakrájenou červenou papriku, 1/2 šálku rozinek a 1/4 šálku čerstvého koriandru.
Buffalo salát
Připravte klasický coleslaw a přidejte dvě až čtyři lžíce pálivé omáčky, šálek celeru na nudličky a šálek rozdrobeného plísňového sýra.
Salát Waldorf
Připravte klasický coleslaw, kde nahradíte mrkev 2/3 šálku nakrájeného jablka a 2/3 šálku nakrájeného celeru. Přidejte 1/2 šálku nasekaných opražených vlašských ořechů.
Kedlubnovo-jablkový
Připravte dresink na klasický coleslaw a přidejte tři lžíce nastrouhaného křenu, lžíci hrubozrnné hořčice a jednu lžičku cukru navíc. Prohoďte s 1/4 hlávky nasekaného bílého zelí, dvěma nasekanými kedlubnami, dvěma jablky a 1/4 šálku nasekaného kopru.
Čtěte v pondělí
Dalších třicet receptů na rychlé saláty a hlavně velkou grilovací kuchařku s hamburgery, steaky a žebírky najdete v pondělí 19.5. v magazínu Ona Dnes.
Kuřecí BBQ
Připravte klasický coleslaw a vmíchejte 1/2 šálku BBQ omáčky, dva šálky upečeného kuřecího masa a dvě nasekané jarní cibulky.
Cajunský
Připravte dresink na klasický coleslaw a přidejte dvě lžíce kreolské hořčice a dvě lžičky cajunského koření. Prohoďte s 1/2 hlávky nasekaného bílého zelí, dvěma nasekanými mrkvemi, šálkem mladého celeru, šálkem červené papriky a dvěma jarními cibulkami (vše na nudličky).
Křupavý
Prohoďte půl hlávky nasekaného bílého zelí s jednou lžící soli v cedníku a nechte uležet 4 hodiny. Potom propláchněte a osušte. Připravte dresink na klasický coleslaw a smíchejte se zelím.
Mrkvovo-ananasový
Vyšlehejte půl šálku majonézy s půlkou šálku kysané smetany, dvěma lžícemi citronové šťávy, dvěma lžícemi cukru a jednou lžičkou soli. Přidejte 12 nasekaných mrkví, šálek rozinek a šálek ananasu nakrájeného na kostičky. Nakonec přidejte čtvrt šálku nasekané pažitky.