Doporučujeme

Kuřecí cajun burgery

Kuřecí cajun burgery | foto: Profimedia.cz

Kuřecí cajun burgery

  • 0
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Doba přípravy: 30-40 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 4 ciabatty
  • 3 hrsti mladých špenátových lístků
  • 2 avokáda
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 plátky čedaru
  • olivový olej
  • mletý kmín
  • sladká paprika
  • mletý koriandr
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Na dresink:

  • 3 lžíce majonézy
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • mletý černý pepř
  • chilli
  • sušený česnek
  • oregano
  • sušená cibule
  • sůl

Postup:

1. Smícháme koření na obalení masa: 3 lžičky mletého kmínu, 3 lžičky sladké papriky, 3 lžičky mletého koriandru, 1 lžičku bílého pepře a 1 lžičku soli. Společně ještě jednou semeleme, ať je co nejjemnější.

2. Rozpálíme gril na cca. 160°C (klasický gril na dřevo/uhlí necháme vyhořet až na žhavé doutnající uhlíky). Kuřecí prsa dlaní lehce rozmáčkneme v silnější části, protáhneme olivovým olejem a důkladně obalíme ve směsi koření. Necháme odležet a poté grilujeme 5 minut z každé strany, až koření ztmavne.

3. Poté, co sundáme z grilu, necháme chvilku odležet pod poklopem a rozkrájíme našikmo na 1,5 cm silné plátky.

4. Mezitím si připravíme dresink: smícháme majonézu, bílý jogurt a koření v poměru: 3 díly černého pepře, po 2 dílech česneku, oregana a kmínu, po 1 dílu cibule, chilli a soli.

5. Ciabatty rozkrojíme, na řezu můžeme lehce opéct. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na grilu krátce opečeme slaninu. Burgery vrstvíme takto: spodní půlku ciabatty potřeme dresinkem, na něj naložíme dvojitě špenátové lístky, poté přidáme plátky masa proložené v řezech plátky avokáda. Navrch dáme plátky čedaru a opečenou anglickou slaninu, přiklopíme druhou půlkou ciabatty.

Poctivý hamburger

Chcete ochutnat burger a přemýšlíte jestli kuřecí, hovězí nebo jehněčí? Vyberte si z velké nabídky slev na Raketa.cz a ochutnejte klidně všechny zároveň.


  • Vybrali jsme pro Vás