Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Kuřecí cajun burgery

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Kuřecí cajun burgery | foto: Profimedia.cz

Doba přípravy: 30-40 minut


Suroviny na 4 porce:

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 4 ciabatty
  • 3 hrsti mladých špenátových lístků
  • 2 avokáda
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 plátky čedaru
  • olivový olej
  • mletý kmín
  • sladká paprika
  • mletý koriandr
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Na dresink:

  • 3 lžíce majonézy
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • mletý černý pepř
  • chilli
  • sušený česnek
  • oregano
  • sušená cibule
  • sůl

Postup:

1. Smícháme koření na obalení masa: 3 lžičky mletého kmínu, 3 lžičky sladké papriky, 3 lžičky mletého koriandru, 1 lžičku bílého pepře a 1 lžičku soli. Společně ještě jednou semeleme, ať je co nejjemnější.

2. Rozpálíme gril na cca. 160°C (klasický gril na dřevo/uhlí necháme vyhořet až na žhavé doutnající uhlíky). Kuřecí prsa dlaní lehce rozmáčkneme v silnější části, protáhneme olivovým olejem a důkladně obalíme ve směsi koření. Necháme odležet a poté grilujeme 5 minut z každé strany, až koření ztmavne.

3. Poté, co sundáme z grilu, necháme chvilku odležet pod poklopem a rozkrájíme našikmo na 1,5 cm silné plátky.

4. Mezitím si připravíme dresink: smícháme majonézu, bílý jogurt a koření v poměru: 3 díly černého pepře, po 2 dílech česneku, oregana a kmínu, po 1 dílu cibule, chilli a soli.

5. Ciabatty rozkrojíme, na řezu můžeme lehce opéct. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na grilu krátce opečeme slaninu. Burgery vrstvíme takto: spodní půlku ciabatty potřeme dresinkem, na něj naložíme dvojitě špenátové lístky, poté přidáme plátky masa proložené v řezech plátky avokáda. Navrch dáme plátky čedaru a opečenou anglickou slaninu, přiklopíme druhou půlkou ciabatty.

Poctivý hamburger

Chcete ochutnat burger a přemýšlíte jestli kuřecí, hovězí nebo jehněčí? Vyberte si z velké nabídky slev na Raketa.cz a ochutnejte klidně všechny zároveň.

Autor:




Nejčtenější

Rajčatová polévka s červenou řepou
Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout....  celý článek

Brazilská modelka Jennifer Pamplona je jednou z těch, kdo v touze po dokonalém...
Chorobný strach z vlastní ošklivosti může vyústit v závislost na plastice

Touha po krásném a dokonalém těle jako z magazínů může vést až do extrémů. Stále častěji se objevují mladí lidé, kteří se nechávají chirurgicky upravit, aby se...  celý článek

Ilustrační fotografie
Věci, podle kterých lze usoudit, že jste chytří. Sprostá mluva i nepořádek

Jadrný slovník, nezvyklý smysl pro humor nebo nepořádek na psacím stole – návyky, které by si jen málokdo spojil se zvýšenou inteligencí. Přesto vědci...  celý článek

Šéfkuchařka Jana Bilíková
Ženy mají v kuchyni cit pro detail a systém, říká šéfkuchařka Bilíková

Vystudovala práva, ale nakonec si místo taláru oblékla kuchařský rondon. Pracovala po celém světě ve vyhlášených restauracích, kde se tvrdě dělá i osmnáct...  celý článek

V teplých měsících je pravidelná péče o nohy zcela zásadní.
Pěkné nohy na léto? Cesta k nim je jednodušší, než byste čekali

Pokud jste si zrovna uvědomili, že doba sandálů a sandálků se blíží, ale vaše nohy na to ještě nejsou tak docela připravené, nejste v tom sami. Naštěstí se to...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.