Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Kuřecí cajun burgery

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Kuřecí cajun burgery | foto: Profimedia.cz

Doba přípravy: 30-40 minut


Suroviny na 4 porce:

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 4 ciabatty
  • 3 hrsti mladých špenátových lístků
  • 2 avokáda
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 plátky čedaru
  • olivový olej
  • mletý kmín
  • sladká paprika
  • mletý koriandr
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Na dresink:

  • 3 lžíce majonézy
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • mletý černý pepř
  • chilli
  • sušený česnek
  • oregano
  • sušená cibule
  • sůl

Postup:

1. Smícháme koření na obalení masa: 3 lžičky mletého kmínu, 3 lžičky sladké papriky, 3 lžičky mletého koriandru, 1 lžičku bílého pepře a 1 lžičku soli. Společně ještě jednou semeleme, ať je co nejjemnější.

2. Rozpálíme gril na cca. 160°C (klasický gril na dřevo/uhlí necháme vyhořet až na žhavé doutnající uhlíky). Kuřecí prsa dlaní lehce rozmáčkneme v silnější části, protáhneme olivovým olejem a důkladně obalíme ve směsi koření. Necháme odležet a poté grilujeme 5 minut z každé strany, až koření ztmavne.

3. Poté, co sundáme z grilu, necháme chvilku odležet pod poklopem a rozkrájíme našikmo na 1,5 cm silné plátky.

4. Mezitím si připravíme dresink: smícháme majonézu, bílý jogurt a koření v poměru: 3 díly černého pepře, po 2 dílech česneku, oregana a kmínu, po 1 dílu cibule, chilli a soli.

5. Ciabatty rozkrojíme, na řezu můžeme lehce opéct. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na grilu krátce opečeme slaninu. Burgery vrstvíme takto: spodní půlku ciabatty potřeme dresinkem, na něj naložíme dvojitě špenátové lístky, poté přidáme plátky masa proložené v řezech plátky avokáda. Navrch dáme plátky čedaru a opečenou anglickou slaninu, přiklopíme druhou půlkou ciabatty.

Poctivý hamburger

Chcete ochutnat burger a přemýšlíte jestli kuřecí, hovězí nebo jehněčí? Vyberte si z velké nabídky slev na Raketa.cz a ochutnejte klidně všechny zároveň.

Autor:




Nejčtenější

Francouzský prezident Emmanuel Macron a jeho manželka Brigitte Macronová...
Láska se zajíčkem. Velké rozdíly vztahu neprospívají, tvrdí psycholog

Muž si najde partnerku mladší o generaci, a nikoho to nenadzvedne. Zato když se žena zamiluje do syna kamarádky, všichni nevěřícně kroutí hlavou. Takových...  celý článek

V trendy slunečních brýlích budete nepřehlédnutelná. Musí ale pasovat na vaši...
Jak vybrat sluneční brýle, které vám sednou? Rozhoduje tvar obličeje

Nepostradatelný doplněk, který nejen chrání před vtíravými slunečními paprsky, ale hlavně z vás dokáže udělat šmrncovní femme fatale. Tedy pouze v případě, že...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Vadí mi, že mé dospělé děti postihla tetovací mánie

Možná vám bude připadat můj dotaz malicherný, ale nemůžu si pomoct. Jsem strašně nešťastná z toho, že se moje děti tetují. Jsou ale dospělé, a nemůžu jim to...  celý článek

Ilustrační fotografie
Aby slunce neškodilo, dodržujte zásady správného opalování

Navzdory mínění lékařů je většina lidí přesvědčena, že opalování k létu patří stejně jako hnědě zabarvená kůže. Jak ji získat a zároveň co nejvíce ochránit...  celý článek

Miroslav Dubovický
Čech Dubovický má nejhezčí tělo v Evropě a druhé nejkrásnější na světě

Bronzový Muž roku 2016 Miroslav Dubovický (25) uspěl na světové soutěži krásy. Českou republiku reprezentoval v soutěži Men Universe. Model, trenér a kickboxer...  celý článek

Další z rubriky

Trifle s jahodami a pistáciemi
Jahodové mámení. Hurá, konečně je tady nejsladší sezóna v roce

Nedá se nic dělat, jahody prostě musí milovat každý. Ať už jen tak posypané cukrem a s kopečkem nadýchané šlehačky, nebo v podobě zmrzliny, jako náplň do...  celý článek

Rajčatová polévka s červenou řepou
Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout....  celý článek

Jahodový sorbet s thaiskou bazalkou (veganská zmrzlina)
Veganská zmrzlina: jahodový sorbet s thajskou bazalkou

„Pamatuju si, když jsem před mnoha lety ještě pracoval pro italské zmrzlináře, s jakým neúspěchem se tehdy v Praze zkoušely zmrzliny v Itálii běžné jako...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Jak pečovat o stárnoucí pleť? Péči zacilte proti vráskám
Jak pečovat o stárnoucí pleť? Péči zacilte proti vráskám

Přečtěte si soupis toho nejlepšího, čím můžete v domácích podmínkách bojovat proti vráskám a jemným linkám.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.