Doporučujeme

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem | foto: Profimedia.cz

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

  • 1
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Doba přípravy: 15 minut + naložení

Suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 kg krůtích prsou
  • čerstvý tymián (20g)
  • 150 g sladkého čerstvého mladého hrášku
  • 3 silnější plátky Spišské uzené slaniny
  • 50 g másla
  • drůbeží vývar
  • olej
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř

Postup:

1. Krůtí prsa nakrájíme na přiměřeně stejné silné a stejně velké plátky. Plátky masa z obou stran dobře osolíme.

2. Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu.

3. Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran. Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé.

4. Do pánve nalijeme cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.

Tip

Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a lehce omaštěné rozpuštěným máslem.

5. Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a jen cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Dochutíme solí a pepřem.


  • Vybrali jsme pro Vás