Chcete víc?Další skvělé nápady na přípravu ryb i mořských plodů najdete tady. |
Suroviny na 2 porce:
- filety z 1 kapra bez kůže
- 200 g bílého špeku
- 4 stroužky česneku
- 250 g hladké mouky
- 100 g mleté sladké nebo pálivé papriky
- sádlo na smažení
- sůl a čerstvě mletý pepř
Na vejmrdu:
- 1 jablko
- 2 menší křeny
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
Postup:
1. Nejprve si připravíme suroviny na vejmrdu. Oloupeme křen a jablko zbavíme jádřince. Oboje nahrubo nastrouháme.
2. Osolíme, přidáme lžíci cukru a lžíci octa. Důkladně promícháme a necháme několik hodin odstát.
3. Česnek nakrájíme na menší kousky tak, aby se vešel do lisovače. Ze špeku nakrájíme malé špalíčky.
4. Kapra nakrájíme na filety a tenkým nožem do nich uděláme dírky, do kterých vložíme špalíčky špeku. Z obou stran lehce osolíme a opepříme.
5. Česnek prolisujeme v lisovači a filety s ním potřeme z obou stran.
6. Do větší mísy nasypeme hladkou mouku a promícháme ji s paprikou. Kapra v této směsi důkladně obalíme.
7. Na pánvi rozpálíme sádlo a filety na něm krátce z obou stran osmažíme. Doba smažení je závislá na tloušťce filetu.
8. Kapra servírujeme s vejmrdou a případně pivem, chlebem nebo bramborovým salátem.
Další snadné recepty najdete na stránkách pořadu Vaříme na Playtvak.cz.