Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Letní hrášková polévka

aktualizováno 
Nádherně osvěžující polévka vás dostane nejen svou barvou, ale především výbornou chutí. Přidejte do ní naložená sušená rajčata a ostatní vám budou blahořečit.

Letní hrášková polévka | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 450 g zeleného hrášku
  • hrst čerstvé máty
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • litr vařící vody
  • 1 kostku zeleninového bujonu
  • nasekanou pažitku na ozdobení

Postup:

1. V hrnci smíchejte vařící vodu s bujonem a hráškem.

2. Nechte mírně vychladnout. Potom směs přelijte do mixéru, přidejte lístky máty a rozmixujte na kaši.

3. Dejte chladit. Mezitím ušlehejte smetanu.

4. Podávejte se šlehačkovou čepicí posypanou kousky pažitky.

Autoři:


Zpestřete váš jídelníček
Zpestřete váš jídelníček

Inspiraci a zajímavé recepty najdete na eMimino.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.