Doporučujeme

Grilovaný ananas se skořicí a medem

Grilovaný ananas se skořicí a medem | foto: Profimedia.cz

Grilovaný ananas se skořicí a medem

  • 0
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 ks čerstvého ananasu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce medu
  • bambusové špejle

1. Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle.

2. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5 – 2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý zbytek středu a vzniknou nám kusy čistého ananasu vhodné ke grilování.

3. Na bambusové špejle napichujeme 2 – 4 dílky ananasu a to tak, že je propíchneme za pomocí dvou kusů špejlí asi 1 cm od sebe (nebudou se nám protáčet při obracení na grilu) a po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme a vzniknou nám dvě porce.

4. Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice.

5. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Je to vynikající zpestření při grilování masa.


Letní grilování - Zelenina

  • Vybrali jsme pro Vás