Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Grilovaný ananas se skořicí a medem

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Grilovaný ananas se skořicí a medem | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 1 ks čerstvého ananasu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce medu
  • bambusové špejle

1. Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle.

2. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5 – 2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý zbytek středu a vzniknou nám kusy čistého ananasu vhodné ke grilování.

3. Na bambusové špejle napichujeme 2 – 4 dílky ananasu a to tak, že je propíchneme za pomocí dvou kusů špejlí asi 1 cm od sebe (nebudou se nám protáčet při obracení na grilu) a po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme a vzniknou nám dvě porce.

4. Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice.

5. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Je to vynikající zpestření při grilování masa.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.