Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Grilovaná vepřová panenka s bylinkami

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Grilovaná vepřová panenka s bylinkami | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 6 porcí:

  • 3 snítky čerstvého oregana
  • 3 snítky čerstvé šalvěje
  • 1/4 šálku pomerančového džusu
  • 1/4 šálku medu
  • 1 lžíce hrubě mletého černého pepře
  • 2 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky koření na vepřové maso

Postup:

1. Všechny ingredience kromě soli dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

2. Směs vložíme do uzavíratelného sáčku, přidáme vepřovou panenku a uzavřeme. Sáček vložíme na 2 hodiny do lednice a necháme marinovat.

3. Občas můžeme sáček protřepat, aby se marináda lépe vsákla. Po 2 hodinách vyndáme maso ze sáčku a marinádu odstraníme. Maso důkladně osolíme.

4. Mezitím si rozpálíme gril. Jakmile je gril rozpálený, položíme na něj vepřovou panenku a grilujeme. Před krájením necháme ještě 10 minut odležet a můžeme podávat. Podáváme s opečenými brambory nebo rozpečenou bagetkou.

Autor:


ASE, s.r.o.
Technik řídících systémů

ASE, s.r.o.
Hl. m. Praha, Středočeský kraj, Plzeňský kraj
nabízený plat: 30 000 - 35 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.