Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Polévka gazpacho

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Gazpacho | foto: Mrowiecovapro iDNES.cz

Doba přípravy: 20 minut + doba na vychlazení

Suroviny na 4 porce:

  • 800 g zralých rajčat
  • 1 žlutá paprika (rozpůlená, zbavená semínek a nahrubo nakrájená)
  • 1/2 malé červené cibule (oloupané a nakrájené nahrubo)
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 200 g loupaných mandlí
  • 50 g staršího chleba či pečiva bez kůrky (střídku nahrubo nadrobte)
  • 500 ml rajčatové šťávy
  • extra panenský olivový olej
  • lžíce sherry octa
  • několik tenkých plátků španělské šunky Serrano nebo Pata negra
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Zeleninu, česnek, mandle a střídku pečiva dokonale rozmixujeme.

2. Do směsi přidáme rajčatovou šťávu, 6 lžic oleje, ocet, sůl, pepř a ještě jednou  promixujeme a na několik hodin dáme do chladničky.

3. Vychlazenou polévku podle potřeby dochutíme.

4. Šunku natrháme na kousky a s pár kapkami olivového oleje osmahneme na na pánvičce. Křupavou šunkou polévku posypeme.

Tip:
Před podáváním můžeme do talíře přidat kapku olivového oleje. Podáváme s toastem.

Autor:




Hlavní zprávy

Volvo XC70 2.4 D5 2011 ·...
Volvo XC70 2.4 D5 2011 ·...

r.v. 2011, naj. 66 085 km, diesel
600 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.