Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Polévka gazpacho

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Gazpacho | foto: Mrowiecovapro iDNES.cz

Doba přípravy: 20 minut + doba na vychlazení

Suroviny na 4 porce:

  • 800 g zralých rajčat
  • 1 žlutá paprika (rozpůlená, zbavená semínek a nahrubo nakrájená)
  • 1/2 malé červené cibule (oloupané a nakrájené nahrubo)
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 200 g loupaných mandlí
  • 50 g staršího chleba či pečiva bez kůrky (střídku nahrubo nadrobte)
  • 500 ml rajčatové šťávy
  • extra panenský olivový olej
  • lžíce sherry octa
  • několik tenkých plátků španělské šunky Serrano nebo Pata negra
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Zeleninu, česnek, mandle a střídku pečiva dokonale rozmixujeme.

2. Do směsi přidáme rajčatovou šťávu, 6 lžic oleje, ocet, sůl, pepř a ještě jednou  promixujeme a na několik hodin dáme do chladničky.

3. Vychlazenou polévku podle potřeby dochutíme.

4. Šunku natrháme na kousky a s pár kapkami olivového oleje osmahneme na na pánvičce. Křupavou šunkou polévku posypeme.

Tip:
Před podáváním můžeme do talíře přidat kapku olivového oleje. Podáváme s toastem.

Autor:




Hlavní zprávy

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy
Vedoucí ekonomického oddělení

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy
Hl. m. Praha, Středočeský kraj

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.